Εταιρία Ελλήνων λογοτεχνών, Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος, Aθήνα. Τ.Κ 10678, Τηλ. 210 - 3834559 Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

 


Τίτος Κοκκινέας


Ο Τίτος Κοκκινέας (Δήμος Ζευγολάτης) γεννήθηκε το 1942 στο Μερολίθι Φιλιατρών Μεσσηνίας. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο Αττικής. Βγήκε στη βιοπάλη από τα δεκατρία του. Τα βράδια πήγαινε στο νυχτερινό σχολείο. Από τα 14 έγραφε σε διάφορα έντυπα: Για σας και το παιδί, Διάπλαση των Παίδων, Φιλιατρά, Ζωή του Παιδιού, Μεσσηνιακά Μέα, Ερυθρός Σταυρός, Ριζοσπάστης, και αλλού.

Για δεκαπέντε χρόνια έγραφε στο "Ρομάντζο" κάθε βδομάδα την παιδική σελίδα με λαϊκά παραμύθια, λαογραφικές ιστορίες, αινίγματα, κ.ά. Το 1962 έγινε μέλος των Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ έχει εκλεγεί στο Δ.Σ. της πολλές φορές ως ταμίας, έφορος, στην επιστροπής κρίσης νέων μελών και αλλού. Έχει γράψει αρκετά βιβλία διηγημάτων, χρονογραφημάτων, ποιημάτων, παραμυθιών, λαογραφικά κ.ά.

Για σαράντα χρόνια εργάστηκε ως βοηθός συμβολαιογράφου, ιδρυτικό μέλος μετά τη χούντα του σωματείου Συμβολαιογραφοϋπαλλήλων, του συλλόγου των Απανταχού Σαϊδονιτών, του κόκκινου πρώτου στην αντίσταση χωριού της Μάνης και άλλων συλλόγων και συνδικαλιστικών σωματείων.

Έργα του:

https://tinyurl.com/42h25je5

"Ο θρυλικός Λάμπρος Κατσώνης στη Μάνη... μαινόμενος", Αλφειός, Αθήνα, 2014

"Ξημέρωνε '45" 12 διηγήματα, Αλφειός, Αθήνα, 2012