Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος, Aθήνα. Τ.Κ 10678, Τηλ. 210 - 3834559 `' Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών '`

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

 


Μωραΐτου Σταματία

Η Μωραΐτου Σταματία αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και εργάζεται ως φιλόλογος στο 1ο ΓΕΛ Βόλου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Μελέτης Βοιβηίδας (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.) και του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας στον γενέθλιό της τόπο, τα Κανάλια Μαγνησίας, όπου δραστηριοποιείται εθελοντικά (ξενάγηση, οργάνωση ημερίδων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκπαιδευτικά προγράμματα). Για τους σκοπούς του Μουσείου έχει εκπονήσει μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για όλες τις σχολικές βαθμίδες («Καρλάξ ο λιμνοβάτραχος», «Παιχνίδια στη λίμνη του θεού Απόλλωνα», «Το κάλεσμα του Ηταύρου», «Ενημερώνομαι – Δραστηριοποιούμαι – Προφυλάσσομαι», «Περιπέτειες στη λίμνη», «Καλυβούπολη»).

Έχει συγγράψει το έργο «Η οδύσσεια του βάλτου» (Δ. Κάρλας 2001), το θεατρικό παραμύθι – σενάριο με τίτλο «Του βάλτου εμείς τα εργαλεία» (2011), καθώς και το έργο «Η λιμνονεραϊδούλα και οι φίλοι της» κι ένα cd με μελοποιημένο το υλικό του.

Συμμετείχε με εισηγήσεις σε ημερίδες και παρουσιάσεις βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα με θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιοδικά, όπως «Ελληνικό Πανόραμα», «Μαγνησία». Αγαπά το θέατρο και την ποίηση. Το 2021 εξέδωσε την ποιητική συλλογή με τίτλο «Αδήλων όψεις» που βραβεύτηκε από τον λογοτεχνικό όμιλο «Ζαλώνη». Είναι μέλος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού. Ποιήματά της ανθολογούνται στις ΣΤ’, Ζ’, Η’, Θ’ Ανθολογίες και στην Εγκυκλοπαίδεια Γραμμάτων και Τεχνών της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, σε ανθολογίες, λευκώματα και λογοτεχνικά Ημερολόγια του περιοδικού ΚΕΦΑΛΟΣ, στο περιοδικό ΚΕΛΑΙΝΩ, σε ανθολογίες των Πνευματικών Οριζόντων Λεμεσού, στην 3η και στην 4η Ομαδική Ποιητική Συλλογή από τις εκδόσεις Διάνυσμα. Έχει κερδίσει Βραβεία και Επαίνους σε Διεθνείς και Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.

Έτερα έργα της:

https://tinyurl.com/3f9yyhwm