Εταιρία Ελλήνων λογοτεχνών, Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος, Aθήνα. Τ.Κ 10678, Τηλ. 210 - 3834559 Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

 


Ιωάννης Γ. Χειμωνάκος
Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου (2022 - 2024)

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1954 στο Θησείο και ανδρώθηκε στις γειτονιές του Κεραμεικού, του Μεταξουργείου, του Βοτανικού, του Κολωνού, της Ακαδημίας Πλάτωνος. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο στο οποίο παρακολούθησε μαθήματα Ειδικού Μέρους Αρμονίας  (ιστορία της μουσικής και ανώτερα θεωρητικά) καθώς και  (ανάλυση ποιήματος και οργανογνωσία). Το έτος 1972 εισέρχεται στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Είναι επίσης απόφοιτος της Μέσης (κρατικής) Επαγγελματικής Σχολής Εμπορικών Αντιπροσώπων Εισαγωγής-Εξαγωγής. Το έτος 1974 διακόπτει την 20ετη αναβολή στρατεύσεως που είχε και παρουσιάζεται στο 6 ον Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο όπου έπειτα από επιτυχείς δοκιμασίες,επιλέγεται να φοιτήσει στην Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ). 

Μετά την αποφοίτησή του και μετά από σκληρές δοκιμασίες, επιλέγεται ως Αξιωματικός των Πεζοναυτών και κάνοντας την ανάλογη εκπαίδευση τοποθετείται Διμοιρίτης στο 521 Τάγμα Πεζοναυτών στο Ηράκλειο της Κρήτης. Απολύθηκε με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και συνεπής σε όλες τις μετεκπαιδεύσεις εν εφεδρεία, περνώντας όλα τα σχετικά Σχολεία που προβλέπουν οι Στρατιωτικοί Κανονισμοί, φέρει τον βαθμό του Λοχαγού. Πολυ-Πανελληνιονίκης και πολύ-Βαλκανιονίκης παμπαίδων, παίδων, μαθητών, εφήβων,νέων ανδρών και ανδρών στους δρόμους ταχύτητος και στις σκυταλοδρομίες, εισέρχεται στην Εθνική Ομάδα Στίβου σε ηλικία 14 ετών, με προπονητή τον περίφημο την εποχή εκείνη, Νίκο Γεωργόπουλο, πολυπρωταθλητή Ελλαδος, Βαλκανίων και Μεσογειονίκη. Είναι κάτοχος πολλών Πανελληνίων και Βαλκανικών επιδόσεων,σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίστηκε ειδικά στις σκυταλοδρομίες. Σε ηλικία 22 ετών,μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό,γίνεται Διευθυντής Προγραμματισμού Πωλήσεων στην εταιρεία ΒΙΑΜΑΞ Α.Ε. επίσημης αντιπροσωπείας της MERCEDES και κατόπιν επίσης Διευθυντής Προγραμματισμού Πωλήσεων στην εταιρεία ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Α.Ε.Β.Τ.Ε επίσημης αντιπροσωπείας της BRITISH LEYLAND INTERNATIONAL που παρήγαγε τα αυτοκίνητα MINI,MORRIS,MOKE,MARINA,JAGUAR.

Εργάσθηκε ως Διευθυντής Εξαγωγών στις εταιρείες PHARCO S.A., ΚΑΡΟΛΟΣ ΦΙΞ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΪΑ & ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ Α.Ε., ΧΥΜΟΦΙΞ Α.Ε.

Ανέκαθεν του άρεσε η ιστορική έρευνα για το λόγο αυτό και ασχολείται με πάθος με την συγγραφή ιστορικών βιβλίων και την παρουσίαση ιστορικών γεγονότων. 

Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και εκλεγμένο μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου αυτής (2022 - 2024)

Έργα του:

https://tinyurl.com/ye27bdtn

1821: "ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ"

"ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ"

"ΣΕΡΒΙΩΝ 3". κ.α