Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος, Aθήνα. Τ.Κ 10678, Τηλ. 210 - 3834559 Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

 

Νίκος Κ. Τσίτσας


Ο Νίκος Κ. Τσίτσας γεννήθηκε στον Μπράλο το 1938. Έµαθε τα πρώτα του γράµµατα στο δηµοτικό σχολείο κάτω Μπράλου και συνέχισε τις γυµνασιακές του σπουδές στο β' Γυµνάσιο Αρρένων Λαµίας. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστηµίου Πειραιά (Τµήµα Διοίκησης Επιχειρήσεων). Σταδιοδρόµησε ως διοικητικός υπάλληλος του Ι.Κ.Α., σε διάφορες προϊσταµενικές και διευθυντικές θέσεις και τελείωσε την καριέρα του στο Ιδρυµα ως Υποδιοικητής. Υπηρέτησε στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας ως διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού και στη Γενική Γραµµατεία Κοινωνικών Αφαλίσεων ως διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού. Θήτευσε ως διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου "ΜΕΤΑΞΑ". Για τη θητεία του αυτή, του απονεµήθηκαν τιµητικά διπλώµατα και έγινε αποδέκτης των προσωπικών συγχαρητηρίων του τότε προέδρου της Δηµοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου. Υπήρξε µέλος του Δ.Σ. του I.K.A.

Είναι µέλος του Οικονοµικού Επιµελητηρίου Ελλάδας. Υπήρξε, για πολλά χρόνια, συντάκτης και επιµελητής έκδοσης της τοπικής εφηµερίδας "Μπράλος" γράφοντας µε το ψευδώνυµο "Νίας". Ως επισκέπτης οµιλητής δίδαξε, επι 5 ετία και πλέον, σε µεταπτυχιακά τµήµατα του Πανεπιστηµίου Πειραιά "διαχείριση ανθρώπινων πόρων" και "διοίκηση µονάδων υγείας". Είναι φανατικός συλλέκτης λαογραφικού και εθνογραφικού υλικού. Έχει γράψει το βιβλίο "Μπράλος - το σιδηροδροµικό πέρασµα", που εκδόθηκε το 2008, στην Αθήνα , από τις εκδόσεις "IRON". Ζει για να πεθάνει και θα πεθάνει για να ζήσει.

Έργα του:

https://tinyurl.com/yvbxjj3d

Μπράλος: "Το σιδηροδρομικό πέρασμα", Iron, Αθήνα, 2008

"Σκόρπια αποσταλάγματα του νου και της μνημοσύνης", Καμπύλη, Αθήνα, 2014