H Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, με Υγεία, Οικογενειακή Γαλήνη, Δημιουργία. Χρόνια Πολλά! Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

 


Μαρία Κανδύλη


Η Μαρία Κανδύλη γεννήθηκε στη Γερμανία και έως την εφηβεία της έζησε στην πόλη της Καστοριάς. Σπούδασε λογιστική και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σήμερα ζει στην πόλη της Καβάλας.

Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τον τίτλο "Πλυμένα λάβαρα" από τις εκδόσεις Τύρφη. Το 2018 συμμετείχε στο συλλογικό βιβλίο "Εκ του μη όντος" από τις εκδόσεις Τύρφη. Το 2019 κυκλοφόρησε η ποιητική της συλλογή "Ονειρόπετρες" από τις εκδόσεις Ανάτυπο. Το 2022 κυκλοφόρησε η ποιητική της συλλογή "Εκκωφαντικές ανάσες" από τις εκδόσεις Ανάτυπο.

Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.). Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο και παράλληλα συνεργάστηκε με τους Arpeggios Music Productions οι οποίοι έντυσαν με πειραματικό ήχο και εικόνα ποιήματα της. Εκτός από τη συγγραφή ασχολείται και με το ιντερνετικό ραδιόφωνο ως ραδιοφωνική παραγωγός.


Έργα της:

https://tinyurl.com/mr4xrnvn

"Εκκωφαντικές ανάσες", Ανάτυπο, Θεσσαλονίκη, 2022
"Ονειρόπετρες" Ποιήματα, Ανάτυπο, Θεσσαλονίκη, 2019
"Πλυμένα λάβαρα", Τύρφη, Θεσσαλονίκη, 2017. κ.α