Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος, Aθήνα. Τ.Κ 10678, Τηλ. 210 - 3834559 Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023





Σταυρούλα Δεκούλου


Η Σταυρούλα Δεκούλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. H μεγάλη της αγάπη για τη γραφή ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια, όπου μικρές ιστορίες της δημοσιεύονται σε περιοδικά της δεκαετίας του ‘90. Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και του Ομίλου Ξάστερον. Συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους γράφοντας κριτική ποίησης και πεζογραφίας. Ως επαγγελματίας υγείας, από το 2000, με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στον Τομέα της Διαχείρισης Κρίσης, η δράση της έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και στόχος της είναι η διατήρηση της υγείας και της ευτυχίας των  ανθρώπων. Θεωρεί πως τα ταλέντα είναι δώρα που πρέπει να εκταμιεύονται και να επιστρέφουν όπου υπάρχει ανάγκη. Για τον λόγο αυτό και τα έσοδα από τις πωλήσεις των λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών της δράσεων αποδίδονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σκοπούς. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος {Ε.Π.Ο.Κ.} και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του περιοδικού Κελαινώ του Ομίλου Ξάστερον. 

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

https://tinyurl.com/26cr9d8c

Στον Αστερισμό του Ιβίσκου (2018), Ποιητική Συλλογή, ΒΕΡΓΙΝΑ
Σε έντυσα Έρωτα (2019), Ποιητική Συλλογή, ΒΕΡΓΙΝΑ
Τρόφιμος 12519, (2021) Σύγχρονο ελληνικό θέατρο, ΒΕΡΓΙΝΑ
Πρόσφυγες, Ορφανοί όπου Γης, (2022), Ημερολόγιο Συναισθημάτων, ΒΕΡΓΙΝΑ
Ασυνόδευτο Ταγκό, (2022), ΔΡΟΜΩΝ
Εντατικά Μαθήματα Ενηλικίωσης, (2023), ΒΕΡΓΙΝΑ

Γραφές της φιλοξενούνται σε πλήθος ανθολογιών και ημερολογίων και στα λογοτεχνικά περιοδικά Νέα Αριάδνη, Κελαινώ, Νουμάς και παλιότερα στην Πνευματική Ζωή. Υπήρξε υπεύθυνη δημιουργίας και σύνταξης  Λογοτεχνικής Επιφυλλίδας της εφημερίδας Κυπριακός Ελληνισμός που έβγαινε υπό την αιγίδα του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Κύπρου. Διατηρεί το προσωπικό ιστολόγιο "Λογισμών Αραξοβόλι" και το ιστολόγιο λογοτεχνίας, τέχνης και πολιτισμού "Τέχνης Τόπος".